S Pasjo uro rešujemo situacije, ki niso vedno idealne …

Primer Romane:

”Romana gre na obisk v bolnišnico. Ko se vrača, opazi pudlja v črnem avtu. Ni vedela, kdaj se lastnik vrne, ali ima psiček zrak, vodo, … ko že razmišlja, da bi poklicala policijo, vidi iz daljave lastnika, ki ji maha. Zahvali se ji za skrb in pripomni, da je le na hitro skočil v lekarno.”

To so situacije, ki jih rešuje naša informativna Pasja ura. Nikakor ne nagovarjamo, da je puščanje psa v avtu sprejemljivo. Prav tako to ne pomeni, da lahko psa prevažaš po nepotrebnem in ga puščaš v avtu. Gre za to, da rešuje situacije, ki včasih niso idealne. Priznajmo si. Živimo v ekstremno hitrem tempu življenja.

V Sloveniji je bilo ob koncu leta 2017 registriranih 230 tisoč psov, kar je v primerjavi z letom 2014 skoraj 13 tisoč več, in, kot ocenjuje Marko Bručan, predsednik Društva enota reševalnih psov Slovenije v okviru Kinološke zveze Slovenije, so mnogi med njimi bolj ali manj redni družinski sopotniki v osebnih avtomobilih.

Vožnja psa v avtomobilih ni zakonsko prepovedana, ne glede na dolgoletni trud kinoloških zvez. Zato smo ustvarili Pasjo uro,  z zavedanjem, da je puščanje psa v avtu velika odgovornost! V primeru, da se to zgodi, lahko to odgovorno rešimo.

 

Pasja ura je tudi vodilo odgovornega in varnega puščanja psov v avtu, če že to nujno morate storiti.

PRAVILA PASJE URE:

  • V vročih poletnih dneh nikakor ne puščaj psa v avtu!
  • Psa ne puščaj v avtu, razen če to ni nujno potrebno.

  • Poskrbi za senco, primerno temperaturo, vodo in svež zrak.

  • poskrbi, da tvoj odhod ne bo daljši od nekaj minut.

  •  Pasjo uro postavi na vidno mesto.

Bravo! V očeh mimoidočih ste postali odgovoren lastnik.