V tem blogu sva se osredotočili na društvo s čudovitim poslanstvom – pričarati bolnim, osamljenim in starejšim nasmeh na obraz in popestritev vsakdanjika. Društvo Ambasadorji nasmeha je Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali. Najraje pričarajo nasmeh na obrazu, pa čeprav le za trenutek, saj ga v ozadju spremlja huda bolečina, žalost, osamljenost ali le dolgočasje.

Vsi #pasjeljubci imamo včasih občutek, da je s psičkom v življenju vse lepše. Že njihova prisotnost nas pomirja in spravi v dobro voljo, da ne omenjamo njihove odlične čustvene inteligence in tudi kognitivnih sposobnosti.

Društvo Ambasadorji nasmeha je »opremljeno« s posamezniki, ki se strokovno ukvarjajo z izobraževanjem in raziskovanjem pospeševanja učinkov terapije z živalmi. Pomembno pri vsemu temu je, da so v Sloveniji edino društvo, ki so za to ustrezno strokovno podkovani, z opravljenim posebnim šolanjem s končnim preizkusom. Vse živali (ja, ne gre le za psičke, pač pa tudi mačke, morske prašičke …) so veterinarsko pregledana in testirana na preverjanjih aktivnih članov.
Kot je že jasno iz zgornjega opisa, si lahko predstavljate, da njihovo delovanje zahteva veliko terenskega dela po šolah, bolnicah, domovih za ostarele in šol s posebnimi potrebami. Ker so veliko na poti s psički in drugimi živali terapevti, morajo poskrbeti za udobje in varnost živali tudi v avtu. Danes je večina ekipe opremljena s Pasjo uro, ki je odličen pripomoček na terenu.
Na fotografiji je Burja, psička terapevtka vodnika Boruta. Borut je označil čas vrnitve, da ne bi po nepotrebnem prišlo do zapleta in obsojanja, mimoidočih pa tudi ne skrbi za Burjo v avtu.

Burja je pes terapevt, ki na terenu pridno čaka v avtu.

Če bi radi več izvedeli o društvu Ambasadorji nasmeha, z njimi sodelovali, se jim pridružili, donirali ali pa preprosto podprli z delitvijo vsebine, si poglejte njihovo spletno stran in Facebook stran.

Če se zanimate za nakup Pasje ure, pa ne pozabite – od vsakega nakupa gre določen del za pomoč izbranemu zavetišču v Sloveniji!

KUPI PASJO URO